RIITTAS EKOLOGISKA PRODUKTER

RIITTAS MYRROLJA

En nagelolja med ekologisk Tistel och olivolja som ger näring till huden. Myrraoljan utvinns från Myrraträdets kåda. Har sammandragande och bakteriedödande egenskaper. Verkar skyddande och är bra vid hudsprickor på te.x. nagelband och stärkande på sköra naglar. Pelargonblomsolja lindrar bl.a inflammationstillstånd.Därför även bra vid nageltrång. E-vitamin hjälper till att läka hudbristningar, sår och ärr. De motverkar oxidation (härskning) av fetter och oljor samt hindrar uppkomst av fria radikaler.

Inhåller: Oliv och Tistelolja, naturligt E- vitamin, Myrra och Pelargonblomsolja.

Pris: 150:-
 

RIITTAS ASP-KÅDSALVA

Har otroligt goda egenskaper med ämnen som bara naturen kan ge oss. Denna salva kombinerar de unika kvaliteterna hos aspknoppar och grankåda för att på ett 100% naturligt sätt läka, lindra och reparera narig hud, självsprickor, hudutslag, skrapsår, lindriga skavsår, hälsprickor och torra, fnasiga armbågar. Den är mycket dryg och endast en liten mängd åt gången behövs.

Inhåller: Specialbehandlade vilt växande Aspknoppar och Grankåda, Ekologisk kallpressad Olivolja, Ekologisk Solrosolja, 100% Naturligt och Ekologiskt Bivax,  Ekologiskt odlad Ringblomma, Naturlig E-vitamin, TeaTree, Lavendel, Pelagonblomsolja
Pris: 180:-

epsomsalt

EPSOMSALT  (även kallad Bittersalt)
Mineralsalt med hög halt av magnesium
som används bl.a. till bad vid muskelansträngning och värk.
Har du ont i fötterna efter en lång dag på stående fot.
Tag ett välgörande Fotbad med ca ½ dl av saltet.
Fotbadet lugnar, friskar upp och lindrar värken. Sitt gärna 15 min i fotbadet
Inh: även antiseptiskt uppfriskande Eukalyptusolja och mjukgörande extra fin Olivolja. Nässlorna ger ett örtigt välbefinnande.  

Pris: 120:-
  

rittas fot & len salva

Fot & Len salvan som ger en härligt insmörjande känsla på huden. De ekologiska kallpressade oljorna som har en speciell inverkan på vår hud har valts med omsorg. Oliv, Tistel och kokosolja- alla med egenskaper som främjar huden. Bivaxet kommer från en gård vid skärgårdshavet och naturlig E-vitamin ger skydd åt hudirritationer. Ett bra alternativ när du ”bara” är torr och känner att du vill ha mera spänst i huden. Inte att förglömma
Pris: 150:-
 

RIITTAS FOTCREME

Är en handgjord och naturligt näringsrik kräm som ökar cirkulationen och är uppfriskande på trötta fötter och ben. Krämen innehåller mycket fina ekologiska kallpressade oljor som påskyndar återställandet av hudens naturliga fuktighetsbalans. Vid regelbunden insmörjning förebygger krämen hård hud och spruckna hälar. Riittas Fotcreme mjukgör och ger näring åt torra fötter och tränger snabbt in i huden. Krämens naturliga antibakteriella egenskaper reducerar och avhjälper fotodör samt förhindrar fotproblem. Salvan innehåller inga mineraloljor eller paraffin och därför tillåts huden att andas.

Innehåller Eteriska oljor: Macadamia och Mandelolja, Ekologiskt Sheasmör, Vegetabiliskt emulgering , Bivax,
Naturlig mjölksyra, Konservering från vegetabiliska fetter,Eteriska oljor:  Lavendel, Rosmarin och Japan mynta.

Pris: 50ml  100:-
        100ml 175:-


 

SHEA SMÖR BALSAM - GREKISK

Vårdande balsam för torr, sträv och irriterad hud. Produkten bygger på de unika egenskaper som finns hos Shea smör, bivax och oljor av hög kvalitet( sojabönor, avokado och druvkärneolja). Sheasmör är en rik källa till vitamin A, E och F samt värdefulla fettsyror. Förbättrar hudens fasthet och elasticitet, stärker intercellulära cement, skyddar mot skadliga yttre faktorer. Shea smör berikat med vårdande oljor återställer hudens mjukhet och smidighet samt ger långvarig komfort för torr hud.

AKTIVA INGREDIENSER: Sheasmör, sojaolja, avokado och druvkärneolja.

ANVÄNDNING: Värm en liten mängd smör i händerna och arbeta in i huden.

Pris: 198:-

Claudia nagellack

Claudia nagellack är ett snabbtorkande nagellack med hög täckförmåga och som sitter länge utan att flagna. Borsten är platt och bred (wide brush) och överlägsen när det kommer till att applicera nagellacket! Tack vare sin utformning räcker ett enda penseldrag för att täcka hela nagelplattan – det har aldrig gått snabbare att måla naglarna! Välj mellan många olika färger – med eller utan glitter eller skimmer. 11mlFinns fler färger på salongen.

 

Pris: 49:-