ansiktszonterapi/reflexologi

Ansiktsreflexologi är en kombination av olika traditionella behandlingsmetoder; Zonterapi , akupressurs, refelexologi, massage. Behandligen utförs i olika faser och syftar till att balansera kroppens olika ernergisystem. När kroppen är i balans har den mycket lättare att självläka.

Att få ansiktsreflexologi behandlas orsaken till obalanserna. Vi kan identifera vilka organ som förorsaker problem i huden, genom att analysera så kallade depåer i huden. En depå är en inflammerad vävnad, eller en energiförändring i nervändarna.

Ansiktsreflexologi innebär användning av händerna och fingrar för att manipulera ansiktsmusklerna, stimulera nerpunkter, och öppna upp energisystemen i hela kroppen, enligt de kinesiska merdiansystemet. Behandlingen delar samma principer som används vid fotzonterapi, det vill säga att indetifera grundorsaken i organismen, spåra sambandet mellan roten till oblanser och aktuella symtom och behandla enligt ett specifikt behandlingsschema.

Enligt kenisik medicin flödar vår energi genom kroppen via 12 osynliga merdianer. Om dessa energikanaler blockeras uppstår obalanser, som kan leda till exempelvis sömnlöshet och magproblem, vilka påverkar huden negativt. Dessa oblanser visa sig även i det övre hudlagret som så kallade depåer och kan kännas som små korn. Obalanser visar sig också som färgförändringar, utslag, inflammationer och andra hudproblem. Inflammationer är kroppens eget system för att elimerna föroreningar.

Genom att behandla ansiktets zoner och punkter kan depåerna brytas ner energikanalerna (merdianerna) öppnas upp för att sätta fart på cirkulationen och därmed självläkningsprocesserna i organen och huden.


Behandligen tar ca 45 min